Siófok megújulása

Siófok 2014-ben úgy fejlődött, mint egy nagyváros. Nem elszigetelt, apró beruházásokat zártak le, de még csak nem is egy-egy városrész teljes arculatát átszabó gigaépítkezések voltak napirenden. Azok ugyanis már megtörténtek, aki járt az utóbbi néhány évben Siófokon, láthatta, hogyan újult meg az egész városközpont, a víztorony környéke, a belváros, hogyan kapott új díszburkolatot a település, hogyan emelkedtek fel új épületek, nőttek ki a földből új szolgáltatások, amik jelentős hatással voltak a turizmusra is: közel egymillió vendégéjszakát töltöttek tavaly a turisták a településen, annak ellenére, hogy a szezonban 72 napon át esett valamilyen intenzitással az eső, ezzel Siófok maradt a legnépszerűbb utazási célpont a vidéki városok között.

Siófok kitüntetett szerepe a Balatonnál könnyű megközelíthetőségének és szabadstrandokkal teli, 17 kilométer hosszú partjának köszönhető, illetve az olyan szolgáltatásoknak, mint a Galerius Fürdő, ahol tavaly már 170 ezren jártak, illetve az olyan menő szállodáknak, mint az általunk is tesztelt, ázsiai hangulatú Mala Garden, pucérkodásban erős Best Western, vagy a decens Residence.

Befejeződött például a siófoki hajléktalanellátás korszerűsítése, ennek során Siófok 95 millió forintból bővítette a szolgáltatás feltételeit. A fejlesztés során a hajléktalanszálló homlokzati hőszigetelést kapott, burkolatcserére és új konyhai berendezések és felszerelések beszerzésére került sor, és három új szobával bővült, így 37 személyes lett az eddig 32 férőhelyes épület a fedél nélküliek ellátására.

A „Csodálatos természet” néven indult térségi projekttel a helyi gimnázium olyan módszertani és tudásközponttá válhatott, ahol a diákoknak lehetőségük van kipróbálni a legmodernebb természettudományos szemléltető eszközöket. Ennek eredményeként széles körű együttműködésen alapuló természettudományos szakmai pedagógiai módszertani program valósulhatott meg.

2014-ben fejeződött be az új Hulladékgazdálkodási Telep fejlesztése és annak bővítése, amely szervesen kapcsolódott a 2010 őszén sikeresen lezárult Dél-Balaton és Sió-völgye Hulladékgazdálkodási projekthez. A projekt célja az volt, hogy a térségben a települések megteremtsék a szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás műszaki és szervezeti feltételeit és az európai színvonalú hulladékkezelés kereteit. A projekt 3 milliárd forintból kelt életre, és a legkorszerűbb technológia alkalmazásával mechanikai hulladék-előválogató üzem is épült.

Állandó probléma volt Siófokon a parkolóhelyek hiánya, ezért a Sió utca – Sorház utca csomópontját felújították és új parkoló létesült. Megtörtént az utak, járdák felülvizsgálata, és ennek kapcsán több utcában végeztek felújításokat, aszfaltozást és a meglévő járdákat, járdaburkolatokat újították fel. Ezek közül kiemelt jelentőségű volt a Petőfi sétány és Mártírok utca járdáinak és térkövezetének felújítása, mindkét oldalon. A sétálóutca csomópontja a legforgalmasabb a Hajóállomás közvetlen környezetében a nyári szezonban, ami érthető, hiszen a városnak ez a része a fesztiválok állandó helyszíne is egyben.

Térjen be hozzánk, élvezze a siófoki nyaralást, töltse nálunk a nyarat szállás Siófok apartmanházunkban.