Top 7 legszebb balatoni kilátás

Ahány balatoni város, annyi féle látószögből ámulhatunk a magyar tenger szépségén. Összegyűjtöttük a hét legszebb kilátót a Balaton északi és déli partjáról, amiket minden magyarnak látnia kell életében legalább egyszer.

1. Balatonvilágos – Panoráma-kilátó

Nehéz elképzelni, hogy létezik kilátó, ami felül tudja múlni a balatongyöröki Szépkilátó festői szépségét, a Balaton túlpartján elterülő balatonvilágosi Panoráma-kilátónak mégis sikerül. A második helyezettel ellentétben a földrajzi képződmények és történelmi nosztalgia helyett a magyar tenger végtelenségét és hatalmasságát tárja elénk szokatlan látószögéből. Itt nyer értelmet a magyar tenger kifejezés is. Érthető Csók István és Mészöly István festők világosi szerelme, mely több ízben meg is örökítette a csodás tájat. Aki arra jár, mindenképpen kelljen át a Szerelmesek hídján, ugyanis „az itt fogant szerelem múlhatatlan”.

2. Balatongyörök – Szépkilátó

A Nyugat-Balaton kapujaként emlegetett balatongyöröki Szépkilátó sokak szerint a legszebb balatoni panoráma címet érdemelte ki, nem véletlenül, hiszen festői kilátása messze híres. Balról a tanúhegyek és Szigliget várfalai, míg jobbról a Balaton kék vize ejti rabul a bámészkodókat. A part változatos növényvilága, a vulkanikus folyamatok nyomai, a történelmi hangulatba ringató várfalak és a napsugarak csillogása a víz fodrain biztosan szavak nélkül pillanatokba némít minden nézelődőt.

3. Balatonboglár – Gömbkilátó

A Balaton déli partján elterülő kisváros közepén 2012-ben újra átadott jellegzetes kilátót évente több tízezren látogatják meg lélegzetelállító panorámája miatt. Nem is csoda, hisz az északi part dimbes-dombos, benyúló szigeteit tárja az érdeklődők elé. A 240 háromszöglemezből álló, díszkivilágított gömb, mára már Balatonboglár jelképévé vált.

Szálláshelyek Balatonbogláron

4. Tihanyi apátság

Az első évezred elején, Szűz Mária tiszteletére építtetett, barokk stílusjegyeket ötvöző, bencés apátság mellett elterülő panoráma elbűvölő látványt tár elénk. Keleti fekvése miatt a reggeli órákban páratlan élményt nyújt a Balaton keleti felének ébredezésével. Az apátság mellett található étterem teraszáról pedig egy romantikus vacsora keretében is gyönyörködhetünk a Balaton ámulatba ejtő szépségében.

Szálláshelyek Tihanyban

5. Siófok – Víztorony

Siófok szimbóluma, az 1912-ben épült, 45 méter magas, 360 fokos kilátást nyújtó építmény 100 éves korára már egy komplex élménycentrummá nőtte ki magát. Az évente több ezer látogató leginkább Siófok városban gyönyörködhet, sejtelmesen szegélyezve a Balatonnal.

6. Szent György-hegy

A bazaltoszlopokkal szegélyezett Tapolcai-medence ékes tagja. A több millió évvel ezelőtti, vulkáni tevékenységeknek színhelyét biztosító tanúhegy a medence természeti szépségeit tárja a kirándulók elé. Bár listánkon „csak” a hatodik, nem érdemes kihagyni.

Szálláshelyek Raposkán

7. Szigligeti hegytető

A Királyné szoknyája elnevezésű domb panorámája - köszönhetően az elénk táruló tanúhegyeknek és a Balaton kombinációjának - sokakat azonnal rabul ejt. A hegytető panorámáján túl, a romantikus utcákig és a történelmileg jelentős, a Balaton várának is nevezett Szigligeti vár miatt is érdemes ellátogatni a Veszprém megyei községbe.

Szálláshelyek Szigligeten

Szállásajánlatok:
Jó nyaraláshoz elengedhetetlen egy kellemes apartman. Szállás Siófok oldalunkon többfajta szállás közül is választhatsz. Siófok szállás válassz minket.

Töltse nálunk nyaralását, Szállás Siófok.